Barndisko 6 juni.

Välkomna på ett roligt barndisko ute i det fria i "parken” bakom klosterruinen.
Nationaldagen är ett bra tillfälle för familjer och andra att kunna träffas, dansa, leka och fira in försommaren tillsammans. Danslekar och fiskdam. Kaffe och fika till billigt pris. Dj´s kommer bjuda på en blandade reportar av barnmusik, dansmusik tex disko, house, EDM etc.

Tid: Klockan 13.00-17.00

"Lär dig tillverka akvarellfärg" 14-16 Juni

Mål: Att lära dig tillverka akvarellfärg på ett ursprungligt sätt.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.

Deltagarna kommer att få lära sig grunderna till hur man tillverkar egen akvarellfärg. De kommer få kunskap om hur man tillverkar färgens bindemedel av bland annat arabiskt gummi. Kunskap om vilka pigment som fungerar bäst med akvarellens bindemedel. Samt kommer deltagarna att få tillverka en grundfärg som används för att grunda duk för att kunna målas på med akvarellfärg.
Genom att lära sig att tillverka akvarellfärg kommer du att få tillgång till en bättre kvalitativ färg, och även till ett billigare pris. Dessutom kommer du att lära dig att påverka färgens beteende och karaktär. Då kan du styra nyanserna för att kommentera eller efterlikna olika konststilar eller epoker, till exempel 2000-talets Lars Lerin eller Persiskt miniatyrmåleri från 1500-talet.
Denna kurs passar alla som tycker om att måla med akvarell från hobbynivå till den professionella konstnären. Vi har gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Mer info och anmälan https://www.folkuniversitetet.se/.../akvarell/visby/39060/

Midsommarafton på Roma Kungsgård

Kom och fia midsommarafton på Roma Kungsgård. Butikerna, utställningarna och Café Grönhagen har öppet klockan 10:00-16:00.

Från klockan 10:00 hjälps vi åt att löva midsommarstången och klockan 14:00 reser vi den. Mer information om musik, lekar och övrigt evenemang kommer inom kort.