Utställningar

Galleri ars gotlandica

Galleriet hittar du i den Östra inre flygeln av Roma Kungsgård.
Under maj månad, med start 27 april, finns Maria Anderssons fotografier här.
Maria är bosatt i Visby. Hon fick sin första kamera som 10 åring och har sedan dess haft ett stort intresse för fotografering.

Galleri Apoteket

27/4-15/5 pågår årets första utställning med Gudrun Westerlund. Westerlund berättar om utställningen ”Nya skikt – färgens glömska, något göms och något öppnas” så här:

”Jag blev lockad av galleri Apotekets tema LAGER. Så ovanligt och roligt att uppmärksamma konstnärers lager!
Lagret växer ständigt. Det är ett visst problem eftersom jag jobbar på, gör nytt, hela tiden. Inte av tvånget att ständigt visa nytt, utan mer av lust. Ibland tittar jag igenom mitt äldre måleri och ser kanske att en målning inte håller längre, den kan jag måla om, helt eller delvis. Lägga nya lager!
Själva tekniken, äggoljetempera, är något som också gör att mitt måleri passar in i temat. Jag målar alltid i flera tunna lager. Det går inte att måla tjockt med färgen, den är ganska tunnflytande. Jag blandar färgen själv av äggoljeemulsion och pigment. Ibland målar jag över allt med vitt och börjar om helt. Det kan vara ett nödtvång i vissa lägen, när jag inte har råd att köpa ny duk. Återvinning!”

Utställningen arrangeras med stöd från Sveriges konstföreningar och Kulturrådet.

Sara Asteborg

Sara Asteborgs Ateljé hittar du i Östra inre flygeln på Roma Kungsgård, hon arbetar med abstrakt måleri, där utgångspunkten är att intuitivt lyssna på sitt inre och följa sin kreativa nyfikenhet.

Genom att experimentera och blanda olika material och tekniker växer bilderna fram, ofta i många lager.

Ateljén är tillfälligt stängd och planeras öppna under maj.

Museum

Det finns en permanent kulturhistorisk utställning i huvudbyggnaden på Roma kungsgård. Gotlands Museum är producent av utställningen, som beskriver områdets betydelse i olika historiska epoker. Det är fri entré till utställningen som har öppet varje dag under sommarsäsongen.

Utställningen är tillfälligt stängt för upprustning. Planeras att öppna under juni. Exakt datum ej klart.

bildtext