Verksamheter

Tackochlov Gotland

Butiken Tackochlov Gotland hittar du i östra flygeln på Roma Kungsgård. Här finns ett urval av bland annat lokalt hantverk, inredningsdetaljer, delikatesser och souvenirer. Tackochlov Gotland samverkar med ett nätverk av duktiga hantverkare, formgivare och konstnärer.

bildtext

Roma Glasbruk

Glasbruket tillverkar och säljer en unik kollektion av bruksföremål och konstglas. Här hittar du kannor och karaffer för saft, vatten eller vin. Dricksglas, till sommarsaften i olika färger. Du hittar också glasbrukets populära oljelampor och lampor, där ledkloten blivit väldigt uppskattade.

Allt glas är munblåst i återvunnen miljökristall, drivet för hand och med unik formgivning.

bildtext

Café Grönhagen

Café Grönhagen håller till i det vita kalkstensstallet på Roma Kungsgård. Det serveras matiga smörgåsar, lättare luncher och ett varierat utbud av delikata bakverk. Bland annat bärpajer, småkakor och Café Grönhagens goda saffranspannkaka. Allt gjort med kärlek.

bildtext

Romateatern

Romateatern har under mer än 30 år etablerat sig som en av Sveriges vackraste sommarscener.

Våra föreställningar – ofta, men inte alltid, Shakespeare – attraherar en bred publik och har både nationellt och internationellt rykte för hög konstnärlig kvalité.

Varje år vallfärdar tusentals entusiastiska åskådare genom den lummiga allén för att tillbringa sommarkvällen på Romateatern – alltmedan skymningen sänker sig och mystiken tätnar i den gamla klosterruinen från 1100-talet.

bildtext

Gotlands museum

Det finns en permanent kulturhistorisk utställning i huvudbyggnaden på Roma kungsgård. Gotlands Museum är producent av utställningen, som beskriver områdets betydelse i olika historiska epoker. Det är fri entré till utställningen som har öppet varje dag under sommarsäsongen.

bildtext

Roma Hembygdsförening

Rom Hembygdsförening värnar om hembygden i Roma socken.

Vi gör det genom att anordna aktiviteter och sammankomster för att skapa en samhörighet i socknen. Vi håller liv i gamla traditioner och försöker skapa nya. I Kungsgårdens huvudbyggnad i Romarummet visar vi bilder och annat spännande material från Roma. Varmt välkomna!

bildtext

Kulturcentralen ars Gotlandica

Kulturcentralen visar ett fönster mot Gotland i sina utställningsrum på Roma Kungsgård, här kan man se några av de mest spännande formgivarna på Gotland tillsammans med utvald gotländsk konst. Ett av utställningsrummen är pop-up Galleri. Vill du ställa ut på Roma Kungsgård?

Varmt välkommen att höra av dig.

bildtext

Gotlandståget

Ta en tur med våra fina och renoverade tåg! Upplev det stämningsfulla evenemanget och de historiska miljöerna vid stationerna i Dalhem, Tule, Roma Kungsgård och Roma.

bildtext

Sara Asteborg

Sara Asteborgs Ateljé hittar du i Östra inre flygeln på Roma Kungsgård, hon arbetar med abstrakt måleri, där utgångspunkten är att intuitivt lyssna på sitt inre och följa sin kreativa nyfikenhet.

Genom att experimentera och blanda olika material och tekniker växer bilderna fram, ofta i många lager.

bildtext