Verksamheter

Kungsgårdens Rosmarin

Kungsgårdens Rosmarin - en rolig museibutik intill Romaklosterruin på Gotland. textilverkstad med handdukar och tryckta produkter, ateljé, handmålade krukor, blommor, örter, dofter, teer och kryddor allt med inspiration av det botaniska!

bildtext

Tackochlov Gotland

Butiken Tackochlov Gotland hittar du i östra flygeln på Roma Kungsgård. Här exponeras och säljs ett urval lokalt hantverk, design och inredningsdetaljer. Butiken samverkar med ett nätverk av duktiga hantverkare, formgivare och konstnärer.

I dagsläget erbjuder butiken över 50 varumärken med ett brett urval av accessoarer, bruksföremål och inredningsdetaljer av såväl klassisk som ny design

bildtext

Roma Glasbruk

Våra egenproducerade, munblåsta glasprodukter hittar du i vår butik på Roma kungsgård. Till fabrikspris finns unika kollektioner av bruksföremål och konstglas.  populära produkter just nu är våra ledklot och olika ledlampor blåsta i miljökristall.

bildtext

Café Grönhagen

På sommaren håller vi till i det vita kalkstensstallet på Roma Kungsgård men när kylan

kommer flyttar vi in till värmen i det gula huset precis intill. Vi serverar matiga smörgåsar, lättare luncher och ett varierat utbud av delikata bakverk. Bärpajer, småkakor, och Café Grönhagens goda saffranspannkaka med mera. Allt gjort med kärlek.

bildtext

Romateatern

Romateatern vid Romaklosterruin har under 30 år etablerat sig som en av Sveriges största och vackraste sommarscener. Teatern attraherar en bred publik och har samtidigt nått nationellt och internationellt rykte för sin höga konstnärliga kvalité.

Varje år vallfärdar tusentals entusiastiska åskådare genom alléerna mot spelplatsen för att tillbringa sommarkvällen på Romateatern - alltmedan skymningen tätnar och teaterljuset tar över och förhöjer mystiken i den gamla klosterruinen från 1100-talet.

bildtext

Gotlands museum

Det finns en permanent kulturhistorisk utställning i huvudbyggnaden på Roma kungsgård. Gotlands Museum är producent av utställningen, som beskriver områdets betydelse i olika historiska epoker. Det är fri entré till utställningen som har öppet varje dag under sommarsäsongen.

bildtext

Roma Hembygdsförening

Rom Hembygdsförening värnar om hembygden i Roma socken.

Vi gör det genom att anordna aktiviteter och sammankomster för att skapa en samhörighet i socknen. Vi håller liv i gamla traditioner och försöker skapa nya. I Kungsgårdens huvudbyggnad i Romarummet visar vi bilder och annat spännande material från Roma. Varmt välkomna!

bildtext

Kulturcentralen ars Gotlandica

Kulturcentralen visar ett fönster mot Gotland i sina utställningsrum på Roma Kungsgård, här kan man se några av de mest spännande formgivarna på Gotland tillsammans med utvald gotländsk konst. Ett av utställningsrummen är pop-up Galleri. Vill du ställa ut på Roma Kungsgård?

Varmt välkommen att höra av dig.

I år kan man se utvalda pärlor från Kristian Eriksson G.A.D, Tove Adman och Eva Berglind mm mm.

bildtext

Gotlandståget

Ta en tur med våra fina och renoverade tåg! Upplev det stämningsfulla evenemanget och de historiska miljöerna vid stationerna i Dalhem, Tule, Roma Kungsgård och Roma.

bildtext

Sara Asteborg

Sara Asteborgs Ateljé hittar du i Östra inre flygeln på Roma Kungsgård, hon arbetar med abstrakt måleri, där utgångspunkten är att intuitivt lyssna på sitt inre och följa sin kreativa nyfikenhet.

Genom att experimentera och blanda olika material och tekniker växer bilderna fram, ofta i många lager.

bildtext