Utställningar

Galleri ars gotlandica

I år visas Utställningen "Humlas Nektar",

det är konstnär Stefan Aurelius hyllning till humlorna, som inte räds att till och med gå in i döden för att få åtnjuta sina feromoner. Enligt konstnären så är dessa feromoner utsöndrade ur de mest magnifika blommor vi har på Gotland, och är upphovet till humlornas passion.

Läs mer...

bildtext

Galleri Apoteket

Galleriet hittar du i den Östra inre flygeln av Roma Kungsgård.
Där kan man just nu möta bröderna Kenneth och Hans Täckenström, glasskulptur och måleri.
Hans Täckenström arbetar i sitt måleri med kontrasten mellan färger, ytor, textur och symboler. I Kenneths glasskulpturer är det rytm, form, färg och möten han arbetar med i glasstudion. Alla skulpturer är blåsta i miljökristall under detta år och är rykande aktuella

H.Täckenström

K.Täckenström

bildtext

Museum

Det finns en permanent kulturhistorisk utställning i huvudbyggnaden på Roma kungsgård. Gotlands Museum är producent av utställningen, som beskriver områdets betydelse i olika historiska epoker. Det är fri entré till utställningen som har öppet varje dag under sommarsäsongen.

bildtext

Ann-Sofie Claesson:
Det flyktiga

24.8.–18.9.

Ann-Sofie Claessons målningar handlar - inte minst - om tidens och själva existensens mysterium.
Motiv kretsen, den egna familjens släktfotografier, öppnar mäktiga skikt av kollektiva erfarenheter, hela det komplex som ryms i våra relationer till familj och släkt via fotografier.
Flera av Claessons senare bilder verkar anfrätta av tidens tand och tycks på väg mot upplösning. Det flyktiga ögonblick som en kamera en gång fixerade liknar till sist mest en gåtfull hägring, på väg in i evighetens och glömskans svarta hål. Ann-Sofie Claesson är född 1992 i Håcksvik, Svenljunga kommun. Hon är utbildad vid Valands konsthögskola i Göteborg 2013-16 och Bildkonstakademin i Helsingfors 2016-18. Skriven av Pontus Hammarén

bildtext