Utställningar

Historisk utställning på Roma Kungsgård

Det finns en permanent kulturhistorisk utställning i huvudbyggnaden på Roma kungsgård. Gotlands Museum är producent av utställningen, som beskriver områdets betydelse i olika historiska epoker. Det är fri entré till utställningen som har öppet varje dag under sommarsäsongen.

Galleri i Östra flygeln

Kulturcentralen visar ett fönster mot Gotland i sitt nya utställningsrum på Roma Kungsgård, här kan man se några av de mest spännande formgivarna på Gotland tillsammans med utvald gotländsk konst.

I år kan man se utvalda pärlor från Kristian Eriksson G.A.D, Levide snickeri, Tove Adman och Åsa Ardin Kedja. mm mm. Blir man sugen på mer gotländskt hantverk och design kan man besöka butiken Formgivarhuset, Roma Glasbruk, Rangvalds hantverk samt Milja textil som också finns på Roma Kungsgård.

 

Textil utställning i Abbotens hus

Textil Gotland är en ideell förening med 90 medlemmar. Under sommaren ställer föreningen ut på Roma Kungsgård med en spännande samutställning. Det är fri entré till utställningen som ni hittar i Abbotens hus på Roma Kungsgård.

 

Utställning "Mixtum Pictum"  1 till 10 augusti

Från den 1 augusti till den 10 augusti visas utställningen "Mixtum Pictum" i Abbotens hus på Roma Kungsgård. Utställare är Monika Wernhoff, Felix Rixon, Ole Rosén, samt Leo Thafvelin,  de visar en brokig blandning av textil, trä och metallkonst. Välkomna !