Aktuellt

Nedan har vi lite aktuell information om verksamheterna som finns på Roma Kungsgård och deras aktuella öppettider och kontaktuppgifter. picknick.jpgRoma Kungsgård och klosterruin är tillgängligt året runt för utlykter.  Nedan följer också lite information om vad som är på gång under sommarmånaderna. Vi uppdaterar hemsidan fortlöpande, så besök vår hemsida ofta eller prenumerera på vårt nyhetsbrev. Man kan också följa det spännande som händer på Kulturmötesplatsen via vår nyhetsuppdatering under Nyheter

                                   Varmt välkomna..

Roma Glasbruk fabriksförsäljning och kurser i glasblåsning

glas-prova-pa.jpgRoma Glasbruk har sin fabriksförsäljning i Östra flygeln på Roma Kungsgård med många fina erbjudanden. Nyhet i år är en vattenflaska i olika former som blivit väldigt populär. Öppettider under sommaren är alla dagar 10 - 18, i samband med föreställning har glashyttan öppet till kl 20. 

Läs mer om  Roma Glasbruk

Formgivarhuset- ett hus för hela familjen

hjartask.jpgFormgivarhusets försäljning av konst, hantverk design och souvenirer har följande öppettider under sommaren;  öppet alla dagar 10 - 17. i samband med föreställning har vi öppet till kl 20.   I år har vi många nyheter och spännande ny design.. missa inte det. Läs mer om Formgivarhuset

EN VINTERSAGA i Roma klosters ruin

 Sommaren 2017 presenterar Romateatern en tragedi om att leva lycklig i alla sina dagar;
EN VINTERSAGA (The Winter’s Tale) av William Shakespeare, är en romantisk komedi som inbjuder till både skratt och tårar. Den är mörk och allvarlig. Den är ljus och humoristisk. Den sträcker sig genom årstider, årtionden och generationer.
Premiär: 27 Juni.
Årets föreställning i klosterruinen regisseras av MARIA ÅBERG, bland annat känd för sina uppsättningar på The Royal Shakespeare Company i London, Dramaten och Malmö Stadsteater.
Läs mer om årets teaterföreställning

Kulturkvällar i skuggan av Romaklosters ruin

Visby stift arrangerar ett antal kulturkvällar vid Romakloster i sommar.  Det blir musik spännade föreläsningar och guidningar:

Förbokade guidningar året runt !

ortagard-stor-2.jpg

Upplev en fantastisk guidning i en historisk miljö med Gotlands Museums kunniga och inlevelserika guider.  Passa på att få höra om Roma Kungsgård och klosterruin, en av Gotlands mest spännande och vackra områden,  Läs mer här

 

En samutställning av och med Textil Gotland   

Textil Gotland är en ideell förening med 90 medlemmar. Under sommaren ställer föreningen ut på Roma Kungsgård med en spännande samutställning Det är fri entré till utställningen som ni hittar i Abbotens hus på Roma Kungsgård.